Rayynor Silva,Raynor Silva Holdings,RaynorSilva,RayynorSilva

Hiru Gossip, Hiru news, Gossip Lanka News | Hirugossip | Hiru Gossip | Hiru Fm Gossip | Hiru Gossip Official Web Site | Gossip Lanka - හතර වටින් ඇහෙන නියම ගොසිප්

Rayynor Silva,Raynor Silva Holdings,RaynorSilva,RayynorSilva,Hiru Gossip, Hiru news, Gossip Lanka News | Hirugossip | Hiru Gossip | Hiru Fm Gossip | Hiru Gossip Official Web Site | Gossip Lanka - හතර වටින් ඇහෙන නියම ගොසිප්



Feb
12
ඔබ ආහාරයට එකතු කරගත යුතු වඩා ගුණදායක සහල් වර්ගය මොකද්ද..? මීට කළින් ඔබ ඒ ගැන දැනගෙන හිටියාද..?

- ඔබ ආහාරයට එකතු කරගත යුතු වඩා ගුණදායක සහල් වර්ගය මොකද්ද..? මීට කළින් ඔබ ඒ ගැන දැනගෙන හිටියාද..?Hiru Gossip, Hiru news, Gossip Lanka News | Hirugossip | Hiru Gossip | Hiru Fm Gossip | Hiru Gossip Official Web Site | Gossip Lanka

24 Views
අප එදිනෙදා වැඩි වශයෙන් ආහාරයට ගන්නා රතු කැකුලු, සුදු කැකුලු, සම්බා, නාඩු ආදි සහල් නිශ්පාදනය කිරීමේදි එම වී වර්ග කෙටීමට පෙර තැම්බීමක් සිදු කරන්නේ නෑ... 

මේ නිසා එම වී කෙටීමේදී පෝෂ්‍ය පදාර්ථයන් අඩංගු ඇතැම් කොටස් ඉවත් වීමක් සිදු වෙනවා... ගෘහස්ථව වී කෙටීමේදී මෙය තරමක් දුරට අඩු වුණත්, වී මෝල්වලදී යන්ත්‍රානුසාරයෙන් වී කෙටීමේදි මෙම හානිය ඉතාම වැඩියි...

ඒ වගේම සාමාන්‍ය සහල් වර්ග සේදීමේදීත් ඒවායේ අඩංගු ජල ද්‍රාව්‍ය බොහෝ පෝෂ්‍ය කොටස් ඉවත් වෙනවා...

සහල් අනිවාර්යයෙන් සේදිය යුතු නිසා අපිට එය මගහරවා ගැනීමට ක්‍රමයක් නෑ..

නමුත් තම්බපු සහල් වල මෙම ක්‍රියාවලිය තරමක් වෙනස්..

වී තැම්බීම ප්‍රධාන පියවර 3ක් යටතේ සිදු කරනවා..

1. ජලයේ පෙගවීම: මෙහිදි වී වල තෙතමනය ඉහළ යාමක් සිදුවෙනවා
2. හුමාලයේ තැම්බීම: මෙහිදි සහල් වල පිටත් ස්ථර වල අඩංගු වන පෝෂ්‍ය කොටස් ඇතුලු ස්ථර වලට ගමන් කර පහසුවෙන් ඉවත් නොවන පරිදි තදින් සම්බන්ධ වේ. මීට අමතරව පිෂ්ටය ජෙලටිනීකරණයට ලක්වන අතර ඇතැම් බැක්ටීරියා වර්ග විනාශ කිරීමක්ද මෙම පියවරේදි සිදුවේ.
3. වියළීම. හිරු එලියේ වියලීම තුලින් වී කෙටීමට සුදුසු වන පරිදි තෙතමනය ඉවත් කිරීම සිදු කරයි.
තැම්බූ සහල් තරමක් කහ පැහැතී. මේකට හේතුව වී තැම්බීමේදී වී පොත්තේ සහ පිටත ස්ථර වල අඩංගු වර්ණක සහල් ඇටයට ගමන් කිරීමයි.

අපි දැන් බලමු තැම්බූ සහල් වල පෝෂණය පිලිබදව

තම්බපු සහල් වල අනෙක් සහල් වලට සාපේක්ෂව වැඩි වශයෙන් විටමින් B1 හා විටමින් B3 අඩංගු වෙනවා...

මෙම පෝෂ්‍ය කොටස් ශක්තිය නිශ්පාදනයට අත්‍යාවශ්‍ය වන අතර මීට අමතරව තම්බපු සහල් වල පෝටීන හා තන්තු ප්‍රමාණයත් අනෙක් සහල් වලට වඩා වැඩීයි...

මීට අමතරව සහල් ඇටය ප්‍රමාණයෙන් සාපේක්ෂව විශාල නිසා අපි අනුභව කරන ප්‍රමානයත් සාපේක්ෂව අඩුයි. ඒ නිසා සිරුරේ බර අඩු කරගනීමට වෙහෙසෙන බොහෝ දෙනාට තම්බපු සහල් බොහොම වටින දෙයක්..

ඒ වගේම අනෙක් සහල් වලට සාපේක්ෂව තම්බපු සහල් ආහාරයට ගැනීමෙන් රුධිර ග්ලූකෝස් ප්‍රමාණය ඉහළ යන්නේද ඉතාම අඩු ප්‍රමාණයකින්. ඒ නිසා දියවැඩියා රෝගීන්ටත් තම්බපු සහල් සුදුසුයි..
Make a Comment
Make a Comment..

Share
Share to Facebook Share to Facebook Share to Facebook Share to Facebook

Follow Us
facebook
twitter
youtube
32ins
32ins

මෙන්න බලන්න තවත් ගොසිප්








Recent Gossip Post



akurata yana welawe
Follow Us

facebook
twitter
youtube
32ins
32ins



Dura Penena Thanithala - Senior Choir Gateway College Colombo
Dura Penena Thanithala
Senior Choir Gateway College Colombo
⤵  306 Downloads

Hiru Shraddhabhi Wandana Theme Song 2020 - Yaham Hettiarachchi
Hiru Shraddhabhi Wandana Theme Song 2020
Yaham Hettiarachchi
⤵  835 Downloads

Dawasak Thiyewi - Rana with AURA
Dawasak Thiyewi
Rana with AURA
⤵  586 Downloads

Lowama Ekalu Kala Deshayak - Fredy Alex Silva
Lowama Ekalu Kala Deshayak
Fredy Alex Silva
⤵  1,501 Downloads

Gedarata Wela Inna - Seeduwwa Sakura
Gedarata Wela Inna
Seeduwwa Sakura
⤵  1,309 Downloads

Hemin Sare Aa Sulangak  - Sanka Dineth
Hemin Sare Aa Sulangak
Sanka Dineth
⤵  2,116 Downloads

Mahapolovata Nivaduwak - Warsha Vihangi Samaranayaka
Mahapolovata Nivaduwak
Warsha Vihangi Samaranayaka
⤵  7,795 Downloads

Guru Geethaya - Bhanuka G Senarath
Guru Geethaya
Bhanuka G Senarath
⤵  4,106 Downloads

Thanikada Ahase - Bhanuka G Senarath
Thanikada Ahase
Bhanuka G Senarath
⤵  1,954 Downloads

Awasan Haduwa - Pawan Minon
Awasan Haduwa
Pawan Minon
⤵  38,065 Downloads



Copyright © Lotus Technologies (Private) Limited. All Rights Reserved.
..
Top