සෑම උදෑසනකම කරපිංචා කොළ හපන විට ලැබෙන ප්රයෝජන තමයි මේ...
පෝෂ්ය පදාර්ථ සහ ඖෂධීය ගුණවලින් පොහොසත් කරපිංචා, ආහාර දිරවීම, හිසකෙස්වල ගුණය සහ ඉන්සියුලින් සංවේදීතාව වැඩි කරයි.
බර අඩු කර ගැනීමට සහ අක්මාව හා සමේ සෞඛ්යය වැඩි දියුණු කිරීමට සහාය වේ. මීට අමතරව, කරපිංචා කොළ ප්රතිඔක්සිකාරක සහ අත්යවශ්ය විටමින් සමඟ ප්රතිශක්තිය වැඩි කරයි, සමස්ත යහපැවැත්ම සහ නිදන්ගත රෝග වැළැක්වීම සඳහා ඒවා වටිනා කරයි.
කරපිංචාවල බොහෝ දෙනා නොදන්නා ඖෂධීය ප්රතිලාභ රාශියක් ද ඇත!
ඔබේ දවස ආරම්භ කිරීමට පෙර කරපිංචා කොළ කිහිපයක් ආහාරයට ගැනීමෙන් විශාල ශක්තියක් ලබා ගත හැකිය. ඔබේ එදිනෙදා ජීවිතයට කරපිංචා කොළ ඇතුළත් කර ගත යුතු හේතු කිහිපයක් මෙන්න:
1️⃣ ජීර්ණය වැඩි දියුණු කරයි:
▪️බඩවැල් චලනය සඳහා උපකාර වන ඒවායේ ඉහළ තන්තු අන්තර්ගතය නිසා, එය මල බද්ධයේ අපහසුතාවයන් මඟහරවා ගැනීමටද උපකාරී වේ. ආමාශ ආන්ත්රයික ගැටළු වලට මුහුණ දෙන අයට, කරපිංචා යනු බඩවැලේ නියාමනය කිරීමෙන් ආම්ලිකතාවය සමඟ සාර්ථකව කටයුතු කිරීමට උපකාරී වන විශිෂ්ට විකල්පයකි.
2️⃣ හිසකෙස් වල ගුණාත්මකභාවය වැඩි දියුණු කරයි:
▪️ "කරපිංචා වල බහුලව අඩංගු බීටා-කැරොටින් සහ ප්රතිඔක්සිකාරක වැනි විවිධ සංරචක, හානියට පත් හිසකෙස් ඝණ කිරීමට සහ අලුත්වැඩියා කිරීමට, හිසකෙස් සුදු විම ප්රමාද කිරීමට සහ සැලකිය යුතු ලෙස අවම කිරීමට උපකාරී වේ. හිසකෙස් නැතිවීම. ඒවා හිසකෙස් වර්ධනයට සහ නඩත්තුව සඳහා උපකාරී වේ, ඒ නිසා ඒවා හිසකෙස් තෙල්වලට හොඳ එකතු කිරීමක් වේ.
3️⃣රුධිර සීනි මට්ටම වෙනස් කරයි:
▪️අධ්යයනවලින් පෙනී යන්නේ කරපිංචා ඉන්සියුලින් සංවේදීතාව වැඩි කිරීමට සහ රුධිරයේ සීනි මට්ටම අඩු කිරීමට සැලකිය යුතු ලෙස උපකාරී වන අතර එමඟින් දියවැඩියා රෝගීන්ට පවා ඒවා ඉතා ප්රයෝජනවත් වේ.
5️⃣ බර අඩු වීම ප්රවර්ධනය කරයි:
▪️දිනපතා කරපිංචා කොළ ආහාරයට ගැනීමේ තවත් විශාල වාසියක් වන්නේ මේදය නිසි ලෙස ජීර්ණය කිරීමට සහ පරිවෘත්තීය වැඩි කිරීමට ඇති හැකියාවයි, එමඟින් බර අඩු කර ගැනීමට උපකාරී වේ. මේද කාලෝචිත ලෙස දහනය කරන අතරම නිසි බරක් පවත්වා ගැනීම සඳහා කැලරි දහනය කිරීමට ශරීරයට ඇති හැකියාව ඉහළ නැංවීමට ද ඒවා උපකාරී වේ.
5️⃣. අක්මා සෞඛ්යය වැඩි දියුණු කරයි:
▪️ඩෙටොක්සිකරණ ක්රියාවලිය හරහා අක්මාව පිරිසිදු කිරීමට උපකාරී වේ.
ඒවා ශරීරයට අපවිත්ර ද්රව්ය ඉවත් කිරීමට උපකාරී වන අතර එමඟින් ප්රතිරෝධය සහ සමස්ත යහපැවැත්ම වැඩි කරයි.
6️⃣සමේ සෞඛ්යය වැඩි දියුණු කරයි:
කරපිංචා කොළවල ප්රතිඔක්සිකාරක තිබීම නිසා හානිකර නිදහස් රැඩිකලුන්ගෙන් සම ආරක්ෂා කර ගැනීමට ඒවා උපකාරී වේ. අඳුරු පැල්ලම් සහ කුරුලෑ පැහැපත් කිරීමට උදව් කිරීමෙන් සමේ පැහැය වැඩි දියුණු කරයි.
7️⃣ ප්රතිශක්තිය වැඩි දියුණු කරයි:
කොළවල ප්රතිඔක්සිකාරක විශාල ප්රමාණයක් සහ අත්යවශ්ය විටමින් ද ඇතුළත් වන අතර එමඟින් ශරීරය ඔක්සිකාරක ආතතියෙන් ආරක්ෂා කිරීමට උපකාරී වන අතර එමඟින් සෛල වලට හානි වීම වළක්වන අතර පිළිකා සහ හෘද රෝග ඇතුළු නිදන්ගත රෝග ඇතිවීමේ අවදානම අඩු කරයි.
වෛද්ය බන්දුල සත්කුමාර මහතාගෙන් උපුටා ගැනීමකි